بیانات استاد احمد عابدی
درجمع اساتید و طلاب مدرسه علمیه جانبازان
فرزندان حضرت رسول ﷲ صلیﷲعلیهوآله، آیه ای دال بر مهمترین فضیلت حضرت علی علیه السلام، خواندن اعضای خانواده با محبت و کلمات زیبا
بمناسبت ولادت حضرت زهرا سلام ﷲ علیها
یکشنبه ۲ دیماه ۱۴۰۳، حوزه علمیه حضرت ابوالفضل علیه السلام (جانبازان)
- بیستم جمادی الآخرة سالروز ولادت حضرت زهرا سلام ﷲ علیها
- فرزندان حضرت رسول ﷲ صلیﷲعلیهوآله
- رسول ﷲ صلیﷲعلیهوآله پدر امت می باشد.
- ربیبه های رسول ﷲ صلیﷲعلیهوآله (دختران خواهر حضرت خدیجه سلام ﷲ علیها)
- فضائل حضرت فاطمه سلام ﷲ علیها
- آیات قرآن در خصوص حضرت زهرا سلام ﷲ علیها
- آیه ای دال بر مهمترین فضیلت حضرت علی علیه السلام
- فرق رابطه مسلمانان و مسیحیان با پیامبران خدا
- رابطه مودت و محبت بین والدین و فرزندان و احترام بیشتر به والدین
- خواندن اعضای خانواده با محبت و کلمات زیبا
- بررسی تاریخچه و خانواده پیامبر(صلیﷲعلیهوآله):
پیامبر اسلام(ص)، علاوه بر حضرت فاطمه زهرا (سلامﷲعلیها)، فرزندانی دیگر نیز داشتند. اما نکتهای که باید به آن توجه داشت این است که فرزندان دیگر ایشان، مانند ابراهیم، که مادرش ماریه قبطیه (کنیز پیامبر) بود، پیش از بلوغ وفات یافتند. بنابراین نسل پیامبر(صلیﷲعلیهوآله) تنها از حضرت زهرا (سلامﷲعلیها) است.
در مورد «دختران پیامبر»، باید به این نکته توجه کرد که در قرآن به کلمه «بنات» اشاره شده است. برخی گفتهاند که منظور قرآن از «بنات» دیگر دختران پیامبر(صلیﷲعلیهوآله) غیر از حضرت زهرا (سلامﷲعلیها) است. اما این تفسیر مورد تأسیس نبوده و بعضی بزرگان همچون مرحوم آقای جعفر مرتضی در این خصوص کتابی نوشتهاند که بر اساس آن، دختران پیغمبر غیر از حضرت زهرا، ربطی به پیامبر نداشته و در واقع، فرزندان خدیجه (سلامﷲعلیها) از همسران پیشین بودند. به این ترتیب، نسل پیامبر(صلیﷲعلیهوآله) تنها از حضرت زهرا (سلامﷲعلیها) است. - فضایل حضرت زهرا (سلامﷲعلیها):
حضرت فاطمه زهرا (سلامﷲعلیها) از فضایل بسیاری برخوردار است که در قرآن و روایات آمده است. برخی از مهمترین ویژگیها عبارتند از:
۱. مادر یازده امام (امالائمه): حضرت زهرا (سلامﷲعلیها) مادر یازده امام معصوم است و در واقع لقب «امالائمه» به ایشان تعلق دارد.
۲. آیات قرآن در شأن حضرت زهرا (سلامﷲعلیها):
* آیه تطهیر (سوره احزاب، آیه ۳۳): این آیه که در شأن اهل بیت نازل شده، حضرت زهرا (سلامﷲعلیها) را به عنوان یکی از اعضای اهل بیت عصمت و طهارت معرفی میکند.
* آیه مباهله (سوره آلعمران، آیه ۶۱): این آیه نیز به حضرت زهرا (سلامﷲعلیها) اشاره دارد و در آن به مقام والای ایشان در کنار پیامبر اسلام و امام علی (علیه السلام) اشاره میشود.
* سوره کوثر (سوره ۱۰۸): این سوره به حضرت زهرا (سلامﷲعلیها) نسبت داده میشود و نشاندهنده مقام و عظمت ایشان است.
۳. فضیلتهای حضرت علی (علیه السلام):
آیهای که در سوره رعد آمده و در آن حضرت علی (علیه السلام) در کنار خداوند قرار گرفته است، بیانگر مقام والای ایشان است. این آیه در واقع تأکید دارد بر نقش برجسته حضرت علی (علیه السلام) در دین اسلام.
- رابطه پدر و فرزند در آموزههای اسلامی:
پیامبر اسلام(صلیﷲعلیهوآله) در روایتی به حضرت زهرا (سلامﷲعلیها) فرمودند که شما نباید مرا با عنوان «یا رسولﷲ» صدا بزنید، بلکه باید از عبارت «یا ابتا» استفاده کنید. این توصیه نشاندهنده عمق رابطه پدر و فرزندی است که در اسلام مورد تأکید قرار دارد. این رابطه باید مملو از محبت و مودت باشد، به گونهای که در آن هیچ فاصلهای میان پدر و فرزند وجود نداشته باشد. - آموزههای اخلاقی و اجتماعی در اسلام:
در اسلام بر محبت و احترام به خانواده، به ویژه پدر و مادر، تأکید فراوانی شده است. باید توجه داشته باشیم که در ارتباطات خانوادگی، کلمات و اصطلاحات باید حاکی از محبت و ادب باشد. در همین راستا، حتی در قرآن آمده است که انسان باید در بیانهای خود از کلمات مؤدبانه استفاده کند تا محبت و مودت بیشتر در روابط خانوادگی ایجاد شود.